Etusivu Tuotteet Esitteet Huolto Yhteystiedot

Franklin Miller-murskaimet

Vuonna 1918 perustettu Franklin Miller on New Jerseyssä USAssa toimiva johtava pilkkomislaitteiden valmistaja. Yhtiön päätuotteet ovat murskaimet, silppurit, jauhentimet, delumperit ja jätevedenkäsittelylaitteet. Laitteet soveltuvat märkiin ja kuiviin teollisuuskohteisiin. Laitteilla parannetaan tehtaiden pumppujen ja järjestelmien toimintaa. Pilkkomalla kiintoaineita, kokkareita sekä silppuamalla kappaletavaraa ja dokumentteja parannetaan tuotteiden koostumuksia ja laatua. Tuotteet ovat kuuluisia laadusta, tekniikasta ja tehokkuudesta.TASKMASTER® murskain - sarja TM8500


Kyltymätön kaksoisakselinen murskain

TASKMASTER TM8500 sarjassa yhdistyvät tehokkaat pienennysominaisuudet, helppo huolto ja poikkeuksellinen kulutuskestävyys. TASKMASTER pienentää puuta, lumppuja, paperia, jätevettä, lietettä, tamponeita, kartonkia, muovia, kangasta ja jätteitä niin pieniksi, että ne voidaan helposti jälkikäsitellä tai hävittää. TASKMASTER TM8500 -murskain tarjoaa tehokkaiden ominaisuuksiensa ja leikkurielementti-teknologiansa ansiosta huomattavat edut kilpaileviin laitteisiin nähden.

Edut

 • Hienojakoinen lopputuote
 • Estää rikkoutumisen ja tukkeutumisen
 • Leikkurielementtiteknologia
 • Vähemmän liikkuvia osia
 • Vankka rakenne
 • Ei leikkurielementtinipun jälkikiristystä

Suojaa ja tehostaa laitoksen toimintoja

TASKMASTER suojaa asennettuja prosessilaitteita ja varmistaa järjestelmän tasaisen käynnin. Sitä käytetään jäteveden käsittelyssä, pumppuasemilla, saniteettitiloissa ja jätteenkäsittelylaitoksissa, laitosjätteiden käsittelyssä ja bulkkitavaran pienennyksessä. Kun TASKMASTER on asennettu linjaan, se vähentää huomattavasti pumppausseisokkeja ja rikkoutumisia sekä suodatuspuristimien materiaalien ennenaikaista rikkoontumista.

Massiiviset leikkurielementit


TM8500:ssä on kaksi vastakkaiseen suuntaan pyörivää, tiukasti toisiinsa hammastuvaa leikkurielementtinippua, jotka leikkaavat ja repivät kiintoaineita tehokkaasti pieniksi palasiksi. TASKMASTERIN ainutlaatuiset leikkurielementtiniput koostuvat kuudesta perinteisestä ohuesta leikkurista ja välilevystä, muodostaen yhden vankkarakenteisen monihammasleikkurin. Tämä tekee yksikön ja leikkurit vahvemmaksi sekä vähentää rikkoontumisia. Leikkurielementtiniput eivät pääse löystymään eikä jälkikiristystä siten tarvita.

  


TASKMASTER® TM8500-murskain


Rakenne

TASKMASTER TM8500 on rakenteensa ansiosta erittäin pitkäikäinen ja kestävä ja sen käynti on tasaista. Pesien standardimateriaali on taipuisaa terästä, mutta se on saatavana myös valmistettuna ruostumattomasta teräksestä. Leikkurit ja akselisto on valmistettu karkaistusta 4140 teräksestä. Erittäin luotettavat, vaativaan käyttöön tarkoitetut mekaaniset kasettitiivisteet suojaavat laakereita ja tiivistävät laitteen ulkopuolisilta vuodoilta.

Optiot

 • Upotettavat moottorit
 • Hydraulikäytöt
 • Akselijatkeet
 • Märkäkaivokehikot
 • Ohjauskiskot
 • Ruostumaton rakenne
 • Erikoisleikkurirakenteet
 • Täyttöjärjestelmät

FL-EX Controller
 

FL-EX Controller ohjaa, suojaa ja valvoo murskaimen toimintaa. FL-EX on itseoppiva, joten sen käyttöönotto onnistuu nopeasti moottoritehosta ja kuormituksesta riippumatta. Laite valvoo murskainmoottorin toimintaa ja kuormitustilanteissa jaksottaa käynnin ja selvittää vikatilanteen. Mikäli vikaa tai tukkeumaa ei saada automaattisesti selvitettyä, laite antaa hälytyksen automaattisesti ja pysähtyy suojaustilaan. Käyttäjällä on mahdollisuus myös ohjata laitetta manuaalitilassa. FL-EX Controller on liitettävissä laitokseen muuhun automaatiojärjestelmään, jolloin sen kaikkia toimintoja voidaan seurata ja muuttaa valvomosta. Liitäntäprotokolla on ModBus RTV.


TASKMASTER TITAN®-murskain


TM14000 ainutlaatuinen suurkapasiteettinen kanavamurskain

TASKMASTER TITAN -kaksoisakselisen murskaimen rakenne on edistyksellisen yksinkertainen ja innovatiivinen. Se pienentää kiintoaineita erittäin tehokkaasti ja sen virtauskyky on suuri ja painehäviö alhainen. TASKMASTER TITANIN rakenne on yksinkertaisuutensa ansiosta uskomattoman kestävä.

Edut

 • Vankka ja kulutusta kestävä
 • Tehokas pienennys ja hienojakoinen lopputuote
 • Laaja sisäänmenoaukko suurillekin kiintoaineille
 • Korkeille virtauksille soveltuva
 • Alhaiset painehäviöt

TITANISSA on kaksi vastakkaiseen suuntaan pyörivää akselia, mutta toisin kuin muissa kaksiakselisissa murskaimissa, siinä yksi leikkurielementtinippu hammastuu toisen, halkaisijaltaan paljon suuremman leikkurielementtinipun kanssa. Tulokset ovat ennennäkemättömät. Yksikön nesteenkäsittelykyky on kaksi kertaa suurempi kuin tavanomaisilla kaksoisakselisilla suurivirtausmurskaimilla. Murskaimessa on paljon laajempi sisäänmenoaukko, joka pystyy käsittelemään isoja ja pyöreitäkin esineitä. Kiintoaineiden syöttö leikkureille on entistä tehokkaampaa. TITANin isomman leikkuupinnan ansiosta leikkureiden käyttöikä on pitempi ja yksikkö kestävämpi.

TASKMASTER TITAN on lyömätön kiintoaineiden kuten lenkkitossujen, puun, lumpun, paperin, riepujen ja pullojen murskaamisessa, koska neste pääsee virtaamaan sen läpi vapaasti vähäisin painehäviöin. Laitteella pystytään pilkkomaan kiinteitä jätteitä myös vaakatasossa erittäin tehokkaasti.

 

TM1400:n rakenne on erittäin avoin, minkä ansiosta pienet painehäviöt.TASKMASTER TITAN® TM14000 -MURSKAIN

Toimintaperiaate


TASKMASTER TM14000:n leikkurijärjestelmä optimoi kaksoisakselisen murskauksen edut ja tuo sen lisäksi vielä monia muita etuja. Kun nopeasti pyörivät leikkurit hammastuvat hitaasti pyöriviin leikkureihin, kiintoaineet pilkkoutuvat tehokkaasti pieniksi palasiksi. Leikkurilla, jonka halkaisija on pieni, virrankulutus pysyy erittäin alhaisena.
Isojen leikkureiden välissä olevien syvien aukkojen ansiosta isot volyymit pystyvät virtaamaan murskaimen läpi. Kuluminen on vähäistä ainutlaatuisen, halkaisijaltaan suuren ja pienen leikkurielementtinipun yhdistävän rakenteen vuoksi. Kiintoaineet kulkevat varmasti sisäänmenoaukon kautta koko leikkuualueelle, joten virtauksia rajoittavia esteitä ei tarvita.

FL-EX Controller

 
FL-EX Controller ohjaa, suojaa ja valvoo murskaimen toimintaa. FL-EX on itseoppiva, joten sen käyttöönotto onnistuu nopeasti moottoritehosta ja kuormituksesta riippumatta. Laite valvoo murskainmoottorin toimintaa ja kuormitustilanteissa jaksottaa käynnin ja selvittää vikatilanteen. Mikäli vikaa tai tukkeumaa ei saada automaattisesti selvitettyä, laite antaa hälytyksen automaattisesti ja pysähtyy suojaustilaan. Käyttäjällä on mahdollisuus myös ohjata laitetta manuaalitilassa.FL- EX Controller on liitettävissä laitokseen muuhun automaatiojärjestelmään, jolloin sen kaikkia toimintoja voidaan seurata ja muuttaa valvomosta. Liitäntäprotokolla on ModBus RTV.

Kokoonpanot

Tämä ultrakompakti, läpivirtaava yksikkö on helppo asentaa ahtaisiinkin kanaviin. TM14000 on saatavana monenlaisilla kokoonpanoilla, kuten varustettuna joko sähkö-, uppo- tai hydraulikäytöllä. Kanavakehikoita on valittavana joko kapeisiin tai leveisiin kanaviin tai märkäkaivoasennuksiin. TM1400 on lisäksi mainio kiintoaineiden silppuri ja se voidaan varustaa vaakasuoralla jalustalla ja syöttösuppilolla. Kun se kiinnitetään laippasovittimilla putkistoon, siitä saadaan hämmästyttävän suurkapasiteettinen linjamurskain. Toimitettaessa osana FMI SPIRALIFT® -järjestelmää laitteisto muodostaa tehokkaan hienoseulontajärjestelmän.


SUPER SHREDDER® - inline murskain


Kaikkiruokainen linjamurskain

SUPER SHREDDER® pienentää putkistoissa virtaavat kovat kiintoaineet. Se on erittäin tehokas murskain, jolla on virtaviivainen, helppohoitoinen rakenne ja vain muutama liikkuva osa. SUPER SHREDDER sopii erinomaisesti sovelluksiin, joissa tarvitaan suuritehoista pienennintä, joka pystyy käsittelemään suuria virtauksia minimaalisella painehäviöllä.
 


  

Edut

 • Tehokas murskaus
 • Hieno jauhettu lopputuote
 • Alhaiset painehäviöt
 • Vähän liikkuvia osia
 • Suuret virtausnopeudet
 • Kovametallipinnoitetut ruostumattomat leikkurit

Pyörivät leikkuuterät hammastuvat tiukasti staattisiin leikkureihin ja tästä syntyvä saksimainen liike pilkkoo kiintoaineet pieniksi. Ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta laite pystyy käsittelemään tehokkaasti pyöreitä, jopa muotoiltuja kiintoaineita samoin kuin epäsäännöllisen muotoisia esineitä.

Käyttökohteet

SUPER SHREDDER on helppo asentaa 150 #:n laipoilla putkistoon. Se pienentää nopeasti esimerkiksi puuta, lumppuja, lietettä, paperia ja muoveja. SUPER SHREDDER estää pumppujen ja venttiilien rikkoutumisen ja tukkeutumisen, ehkäisee suodatuspuristimien puhkeamista ja puutteellista kuivatusta sekä tehostaa ja suojaa separointia. Se pystyy käsittelemään mm. jätelietteitä, aineskasaumia, jäteöljyn kiintoaineita, eläinjätteitä, maalilietteitä, sellua ja paperia, nahkajätteitä sekä kalan perkuujätteitä.
SUPER SHREDDER -MURSKAIN

Rakenne

SUPER SHREDDERissä on vain kaksi leikkaavaa osaa, joten sen rakenne on yksinkertainen ja helppo huoltaa. Leikkurit ovat T316 ruostumatonta terästä ja leikkuupinnat on huolellisesti pinnoitettu. Ruostumattomien leikkureiden ansiosta laite on erittäin luotettava ja pitkäikäinen hiovissa käyttökohteissa ilman kovetettuihin metalliseoksiin normaalisti liittyvää haurastumista. Koska leikkurit ovat kaksisuuntaiset, pyörimissuunnan automaattinen vaihtuminen vähentää kulutusta vielä lisää.
Laitteen tiivisteet ja laakerit sijaitsevat kahdessa kätevässä kasettikotelossa. Kumpikin kasettikotelo koostuu ensiötiivisteestä, raskaan käytön mekaanisesta tiivisteestä, öljytiivisteestä, raskaan käyttöön kartiorullalaakereista ja akselijatkeesta.

Optiot

 • Upotettavat moottorit
 • Ohjauskiskot
 • Täysin ruostumaton teräsrakenne
 • Alhaisen virtauksen rakenne
 • DIN-laipat
 • Erikoistiivisteet
 • FL-EX Controller

FL-EX Controller ohjaa, suojaa ja valvoo murskaimen toimintaa. FL-EX on itseoppiva, joten sen käyttöönotto onnistuu nopeasti moottoritehosta ja kuormituksesta riippumatta. Laite valvoo murskainmoottorin toimintaa ja kuormitustilanteissa jaksottaa käynnin ja selvittää vikatilanteen. Mikäli vikaa tai tukkeumaa ei saada automaattisesti selvitettyä, laite antaa hälytyksen automaattisesti ja pysähtyy suojaustilaan. Käyttäjällä on mahdollisuus myös ohjata laitetta manuaalitilassa. FL-EX Controller on liitettävissä laitokseen muuhun automaatiojärjestelmään, jolloin sen kaikkia toimintoja voidaan seurata ja muuttaa valvomosta. Liitäntäprotokolla on ModBus RTV.

Kokoonpano

SUPER SHREDDERIN lieriömäinen sisäpesä kiinnittyy tarkasti putkiliitoksiin ja saa näin aikaan optimaalisen virtauksen. Suorakytketty, kovaan käyttöön tehty hammaspyöräkäyttö tuottaa laitteen tasaisen, matalanopeuksien ja voimakasvääntöisen kiertoliikkeen.


TURBO DIMMINUTOR® - kanavamurskain

Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain

 


DIMMINUTOR seuloo ja murskaa automaattisesti veden mukana liikkuvat kiintoaineet läpi avokanavan. Laitetta voidaan käyttää muovien, puun, kasviaineiden, jätteiden ja muiden ylikokoisten kappaleiden murskaamiseen. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa, tarkkuutensa, luotettavuutensa ja helpon huollettavuutensa ansiosta laite on maailmanlaajuisesti saavuttanut vankan suosion käyttäjien ja suunnittelijoiden keskuudessa.

Edut

 • Takaa järjestelmien tasaisen käynnin
 • Virtaviivainen, tehokas rakenne
 • Vankka, saumaton seula
 • Korkea virtaus, alhaiset painehäviöt
 • Ruostumattomat leikkurit ja seula
 • Ei pohjatiivisteitä eikä laakereita
 • Olemassa olevien murskainten helppo upgreidaus (päivitys)

Jatkuva vääntökierto

DIMMINUTORilla on pehmeä jatkuva pyörivä liike, minkä ansiosta vääntömomentti on aina tarvittaessa korkea. Kolme kaksisuuntaista pyörivää leikkuria hammastuu tiukasti staattisiin leikkureihin ja kiintoaine murskaantuu vähitellen niin pieneksi, että se läpäisee lajitteluseulan. DIMMINUTOR on suunniteltu esteettömästi toimivaksi myös kiertosuunnan vaihtuessa. DIMMINUTORin seulan ja leikkureiden välillä ei ole rakoja eikä aukkoja, joten ulostulo on kontrolloitu ja kiintoaineen täydellinen murskautuminen on taattua.

Erittäin luotettava käyttö

DIMMINUTOR on erittäin käyttövarma ja se on helppo huoltaa. Ulokekannatteisen rakenteensa ansiosta se ei tarvitse tiivisteitä eikä laakereita hiekkaisen kanavapohjan lähettyvillä. Yksikön seula on staattinen, joten se ei koskaan kulu pohjahiekkaa vasten. Jokainen leikkuri on vaihdettavissa keskenään ja ne voidaan poistaa tai säätää toisistaan riippumatta. Yksikön tiivisteet ja laakerit on upotettu öljykylpyyn pitkän käyttöiän ja alhaisen huoltotarpeen takaamiseksi.


DIMMINUTOR - KANAVAMURSKAIN


Rakenne

DIMMINUTORin rakenne on suunniteltu pitkää käyttöikää ja tarkkuutta silmällä pitäen. Leikkureiden materiaali on karkaistua ruostumatonta terästä korroosion eliminoimiseksi. DIMMINUTORin ainutlaatuinen CLEAR-SLOT -seulajärjestelmä toimii siten, että leikkurit hammastuvat seulan jokaiseen yksittäiseen uraan ja puhdistavat ne joka kierroksella. Seulat on tarkkuusleikattu vankasta ruostumattomasta teräslevystä käyttäen laser-tekniikkaa, jolloin tuloksena on erittäin tarkka ja kulutusta kestävä seula. Optiona on kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne.

Optiot

 • Upotettavat moottorit
 • Hydraulikäytöt
 • Akselijatkeet
 • Kourukehikot
 • Märkäkaivokehikot
 • Ylivirtausseulat
 • Ohjauskiskot
 • Ruostumaton teräsrakenne

FL-EX Controller
 
FL-EX Controller ohjaa, suojaa ja valvoo murskaimen toimintaa. FL-EX on itseoppiva, joten sen käyttöönotto onnistuu nopeasti moottoritehosta ja kuormituksesta riippumatta. Laite valvoo murskainmoottorin toimintaa ja kuormitustilanteissa jaksottaa käynnin ja selvittää vikatilanteen. Mikäli vikaa tai tukkeumaa ei saada automaattisesti selvitettyä, laite antaa hälytyksen automaattisesti ja pysähtyy suojaustilaan. Käyttäjällä on mahdollisuus myös ohjata laitetta manuaalitilassa. FL-EX Controller on liitettävissä laitokseen muuhun automaatiojärjestelmään, jolloin sen kaikkia toimintoja voidaan seurata ja muuttaa valvomosta. Liitäntäprotokolla on ModBus RTV.
Kokoonpano

DIMMINUTOR on helppokäyttöinen ja monipuolinen. Se voidaan asentaa suoraan läpi meneviin kanaviin, märkäkaivoihin tai sisääntulovedelle. Se voidaan upottaa kokonaan tai asentaa ajoittain upotettaviin kohteisiin. Murskain voidaan toimittaa standardiversiona pultattavana kiinteeseen levyyn, varustettuna tukikehikolla ja kanavakehikolla. Ohjauskiskoilla varustaminen helpottaa murskaimen siirtoa märkäkaivoista. Saatavana on erilaisia moottorivaihtoehtoja, kuten standardisähkömoottorit, kuivakäyntisuojatut moottorit, upotettavat räjähdyssuojatut moottorit, jatketut akselit ja hydraulikäytöt.

Lisätietoa tuotteista: www.franklinmiller.com

 D:\Dimminutor-Images\FMLOGO-sell-slate.tif