Etusivu Tuotteet Esitteet Huolto Yhteystiedot

Scherzinger-hammaspyöräpumput

Pumpenfabrik Ernst Scherzinger GmbH on perinteikäs saksalainen pumppuvalmistaja, joka on valmistanut hammaspyöräpumppuja teollisuuden tarpeisiin jo yli 70 vuoden ajan. Yritys on erikoistunut auto-, kemian-, petrokemian-, paperi- ja sellu-, ympäristö-, energia- ja koneen-rakennusteollisuuden annostus- ja siirtokäyttökohteisiin.

Valtaosa valmistetuista prosessiteollisuudenpumpuista on rakenteeltaan sarjavalmistettuja pienikokoisia, vuotamattomia ja magneettivetoisia hammaspyöräpumppuja. Standardivalmistusmateriaaleja ovat AISI 316, Hastelloy ja Titaani. Akselitiivistysvaihtoehtoina ovat magneettikäyttö, punostiivisteet ja mekaaniset tiivisteet. Käyttölaitteina voivat olla vaihtovirta-moottori, tasavirtamoottori tai hammasvaihdemoottori.

ATEX-alueelle moottorit ovat ATEX (94/9/EG) direktiivin mukaisia.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat etanoli, metanoli, urea, ammoniakki, isopropanoli, rikkihappo, suolahappo, typpihappo, suolavesi, liuottimet, kovettajat, valkaisukemikaalit, vesikemikaalit, paperikemikaalit, hydratsiini ja fosfaatti.

Hammaspyöräpumput – sarjat 2030 - 5030


Magneettikytketyt hammaspyöräpumput

Pumppusarja kattaa tilavuusvirta-alueen 20 ml/min – 90 l/min. Pumpuissa on magneettikytketty tiivisteetön rakenne, joka mahdollistaa syövyttävien, vaarallisten ja ei-voitelevien aineiden siirron. Tyypillisiä käyttökohteita ovat happojen ja emästen siirto, nesteiden syöttö höyrystimelle ja sieltä ulos sekä tiivistenesteiden kierrätys tiivistehuuhtelujärjestelmissä.

  Standardiohjelma
Asiakaskohtaiset sovellukset
Lämpötila-alue -20 °C – 130 °C -40 °C – 250 °C
Paine-ero 10 bar (16 bar räätälöidyt sovellukset) 50 bar
Sisääntulopaine -0,1 – 100 bar -0,02 – 250 bar
Viskositeettialue 0,5 – 3 000 mPas 0,3 – 50 000 mPas


Magneettikytketyt hammaspyöräpumput, sarjat 2030–5030Rakenne

Magneettikytkin samanaikaisesti tiivistää ja käyttää pumppua, minkä ansiosta rakenne on täysin tiivis. Pumppu on staattisesti tiivistetty O-renkailla, minkä vuoksi pyörivää akselitiivistettä ei tarvita. Moottorinpuoleinen magneettiasennussarja on kiinnitetty moottorin akseliin. Akseli siirtää vääntömomenttinsa ei-magneettisen kupin kautta pumpunpuoleiselle magneettiasennussarjalle, joka on kiinnitetty pumpun sisällä olevaan käyttöakseliin.

Pumpun runko koostuu kahdesta pesän osasta. Akselit, joihin on kiinnitetty hammaspyörät, on laakeroitu kanteen ja pesään holkkimaisilla liukulaakereilla. Hammaspyörät on optimoitu alentamaan melua ja sykettä käytön aikana.


Lisätietoa tuotteista : www.scherzinger.de