Kalvopumppu

Kalvopumppu: Tehokkuutta ja monipuolisuutta

Kalvopumppu on laite, joka käyttää kalvoa eli joustavaa levyä nesteen tai kaasun pumppaamiseen. Kalvo liikkuu edestakaisin luoden alipaineen ja ylipaineen, joka siirtää aineen pumpun läpi. Tämä pumpputyyppi on tunnettu luotettavuudestaan ja monikäyttöisyydestään.

Kalvopumppu – toimintaperiaate

Kalvopumpun toimintaperiaate perustuu kalvon edestakaiseen liikkeeseen, joka vuorotellen vetää sisään ja työntää ulos pumpattavaa ainetta. Kalvopumppu koostuu kolmesta pääosasta: kalvosta, venttiileistä ja käyttömekanismista.

 • Kalvo: Joustava, usein kumista tai muovista valmistettu levy, joka liikkuu edestakaisin pumpun sisällä.
 • Venttiilit: Yleensä kaksi yksisuuntaista venttiiliä (imu- ja paineventtiilit), jotka estävät aineen takaisinvirtauksen.
 • Käyttömekanismi: Moottori, mäntä tai muu laite, joka liikuttaa kalvoa.

Kalvopumppujen edut

Kemiallinen kestävyys: Kalvopumppu soveltuu erinomaisesti aggressiivisten ja syövyttävien aineiden käsittelyyn, koska ne voidaan valmistaa kemiallisesti kestävistä materiaaleista.

 1. Kuivakäyttö: Kalvopumput voivat toimia myös kuivina ilman vaurioitumista, mikä tekee niistä turvallisia ja pitkäikäisiä.
 2. Monipuolisuus: Ne soveltuvat sekä nesteiden että kaasujen pumppaamiseen, mikä tekee niistä erittäin monipuolisia teollisessa käytössä.
 3. Hygienia: Kalvopumput ovat helposti puhdistettavia ja sterilisoitavia, joten ne ovat ihanteellisia elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

Käyttökohteet

Kalvopumppuja käytetään laajasti eri teollisuudenaloilla, kuten:

 • Kemianteollisuus: Syövyttävien nesteiden ja kemikaalien siirtoon.
 • Elintarviketeollisuus: Hygieenisten nesteiden, kuten meijeri- ja juomatuotteiden pumppaamiseen.
 • Lääketeollisuus: Lääkkeiden ja kemikaalien tarkkaan annosteluun.
 • Ympäristöteknologia: Jäteveden käsittelyssä ja ympäristönsuojelussa.

Huolto

Säännöllinen huolto auttaa varmistamaan kalvopumpun pitkän käyttöiän ja luotettavan toiminnan.

 • Kalvon tarkastus ja vaihto: Kalvot voivat kulua ajan myötä. Ne tulee tarkistaa säännöllisesti kulumisen, halkeamien tai vaurioiden varalta ja tarvittaessa vaihtaa uusiin.
 • Tiivisteiden tarkastus: Kaikki tiivisteet ja o-renkaat on tarkistettava vuotojen varalta. Vaurioituneet tiivisteet on vaihdettava.
 • Venttiilien tarkastus: Venttiilit tulee tarkistaa varmistaakseen, että ne toimivat oikein ja eivät ole tukossa. Tukkeutuneet tai vaurioituneet venttiilit on puhdistettava tai vaihdettava.
 • Voitelu: Jos pumppu sisältää liikkuvia osia, jotka vaativat voitelua, ne tulee voidella asianmukaisesti ohjeiden mukaisesti.
 • Sähköosien tarkastus: Jos pumppu on sähkötoiminen, tulee tarkistaa sähköliitännät ja johdot mahdollisten vaurioiden tai kulumisen varalta.

Yhteenveto

Kalvopumppu tarjoaa luotettavan ja monipuolisen ratkaisun erilaisiin pumppaustarpeisiin. Niiden kemiallinen kestävyys, kyky toimia kuivina ja helppo puhdistettavuus tekevät niistä arvokkaita työkaluja monilla eri aloilla. Jos etsit kestävää ja tehokasta pumppua, kalvopumppu on erinomainen valinta.

LEWA annostelupumput

 

LEWA ecodos annostelupumppu