Letkupumppu

Letkupumppu, myös peristalttisena pumppuna tunnettu, on erinomainen ratkaisu moniin nestesiirto- ja annostelutarpeisiin monista syistä. Tämä pumppu toimii puristamalla letkua, mikä siirtää nestettä eteenpäin letkun sisällä ilman, että neste joutuu kosketuksiin pumpun liikkuvien osien kanssa. Tässä muutamia keskeisiä syitä, miksi letkupumppu on hyvä valinta:

Hygieenisyys ja saastumattomuus

Letkupumput soveltuvat erityisen hyvin hygieniaa vaativiin sovelluksiin, kuten lääke- ja elintarviketeollisuuteen. Koska neste ei koskaan pääse kosketuksiin pumpun liikkuvien osien kanssa, saastumisriski on minimaalinen. Letku on helppo vaihtaa ja puhdistaa, mikä tekee pumpusta erittäin hygieenisen vaihtoehdon.

Monipuolisuus

Letkupumput pystyvät käsittelemään monenlaisia nesteitä, mukaan lukien viskoosit, syövyttävät ja kiinteitä partikkeleita sisältävät nesteet. Tämä tekee niistä erittäin monipuolisia ja soveltuvia useille eri teollisuudenaloille, kuten kemianteollisuus, jätevedenkäsittely ja laboratoriot.

Helppo huolto

Letkupumppujen huolto on yksinkertaista ja edullista, koska pumpun ainoa kulumiselle altis osa on itse letku. Letkun vaihto on nopeaa ja helppoa, mikä vähentää huoltokatkojen kestoa ja kustannuksia.

Tarkkuus ja hallittavuus

Letkupumput tarjoavat tarkan annostelun ja virtaaman säädön. Tämä on erityisen tärkeää sovelluksissa, joissa tarkka nestemäärä on kriittinen, kuten lääkeannostelussa tai laboratoriotutkimuksissa.

Suljettu järjestelmä

Letkupumput ovat suljettuja järjestelmiä, mikä vähentää vuotojen ja höyrystymisen riskiä. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan vaarallisten tai ympäristölle haitallisten aineiden siirtoon.

Lempeä pumppaus

Peristalttinen toimintaperiaate varmistaa, että nesteitä käsitellään lempeästi ilman suurta leikkausvoimaa, mikä on tärkeää, kun käsitellään herkästi hajoavia aineita, kuten soluja tai proteiineja.

Yhteenveto

Letkupumppu on hyvä ratkaisu sen tarjoaman hygienian, monipuolisuuden, helppohuoltoisuuden, tarkan annostelun, suljetun järjestelmän ja lempeän pumppauksen ansiosta. Näiden ominaisuuksien ansiosta letkupumppu soveltuu erinomaisesti useisiin teollisiin ja tieteellisiin sovelluksiin, joissa luotettavuus ja tarkkuus ovat avainasemassa.

OMAC letkupumput

 

OMAC letkupumppu