Hammaspyöräpumput – Scherzinger


Saksalainen Pumpenfabrik Ernst Scherzinger GmbH on valmistanut hammaspyöräpumppuja teollisuuden tarpeisiin jo yli 70 vuoden ajan. Yrityksen magneettivetoinen hammaspyöräpumppu sopii vaativiinkin käyttökohteisiin.

Magneettivetoinen hammaspyöräpumppu

Scherzinger magneettivetoinen hammaspyöräpumppuScherzingerin magneettivetoinen hammaspyöräpumppu 2030-5030 mahdollistaa syövyttävien, vaarallisten ja ei-voitelevien aineiden siirron tiivisteettömän rakenteensa avulla. Tyypillisiä käyttökohteita ovat happojen ja emästen siirto, nesteiden syöttö höyrystimelle ja sieltä ulos sekä tiivistenesteiden kierrätys.

Tekniset tiedot:

  • Kapasiteettialue:                         20 ml/min – 99 l/h
  • Paine-ero:                                   10 bar (16 bar räätälöidyt sovellukset)
  • Sallittu käyttölämpötila:              -20/+130 ⁰C

Lataa esite

Hammaspyöräpumppusarjat 2030, 3030, 4030 ja 5030 on kehitetty sarjoista 3000 ja 8200. Pumppusarja kattaa tilavuusvirta-alueen 20 ml/min – 99 l/min. Pumpuissa on magneettikytketty tiivisteetön rakenne, joka mahdollistaa syövyttävien, vaarallisten ja ei-voitelevien aineiden siirron. Tyypillisiä käyttökohteita ovat happojen ja emästen siirto, nesteiden syöttö höyrystimelle ja sieltä ulos sekä tiivistenesteiden kierrätys tiivistehuuhtelujärjestelmissä.

Magneettikytkin samanaikaisesti tiivistää ja käyttää pumppua, minkä ansiosta rakenne on täysin tiivis. Pumppu on staattisesti tiivistetty O-renkailla, minkä vuoksi pyörivää akselitiivistettä ei tarvita. Moottorinpuoleinen magneettiasennussarja on kiinnitetty moottorin akseliin. Akseli siirtää vääntömomenttinsa ei-magneettisen kupin kautta pumpunpuoleiselle magneettiasennussarjalle, joka on kiinnitetty pumpun sisällä olevaan käyttöakseliin. Pumpun runko koostuu kahdesta pesän osasta. Akselit, joihin on kiinnitetty hammaspyörät, on laakeroitu kanteen ja pesään holkkimaisilla liukulaakereilla. Hammaspyörät on optimoitu alentamaan melua ja sykettä käytön aikana.

Käyttökohteet ATEX alueilla
Moottorin rakenteesta riippuen pumppuja voidaan direktiivin ATEX (94/9/EG) mukaisesti käyttää seuraavilla alueilla:
• Alue 1 II 2G
• Alue 21 II 2D
• Alue 2 II 3G
• Alue 22 II 3D
Lämpötilaluokka riippuu suuressa määrin kuljetettavan nesteen lämpötilasta. Lämpötilaluokkaa ei voida määritellä yleisesti vaan se on määritettävä tapauskohtaisesti järjestelmän rakenteen mukaan.
Perustyyppien mahdolliset lämpötilaluokat ovat:
• T4 135 °C
• T5 100 °C
• T6 85 °C
Erikoissovelluksille on olemassa myös seuraavat lämpötilaluokat:
• T2 300 °C
• T3 200 °C

Magneettivetoinen hammaspyöräpumppu voidaan toimittaa standardisähkömoottorilla varustettuna tai ilman. Ota yhteys maahantuojaan, mikäli haluat ei-standardikäytön. Standardimoottoreiden lisäksi on saatavana seuraavat moottorit: DC-harjattomat moottorit , ECtasavirtamoottorit, hammasvaihdemoottorit ja erikoispohjalevyratkaisut.

Pumpenfabrik Ernst Scherzinger GmbH on perinteikäs saksalainen pumppuvalmistaja, joka on valmistanut hammaspyöräpumppuja teollisuuden tarpeisiin jo yli 70 vuoden ajan. Yritys on erikoistunut auto-, kemian-, petrokemian-, paperi- ja sellu-, ympäristö-, energia- ja koneen-rakennusteollisuuden annostus- ja siirtokäyttökohteisiin.