Itseimevät pumput – Varisco


Italialaisella Varisco S.p.A:lla on kymmenien vuosien kokemus pumppujen ja systeemien suunnittelusta sekä tuotannosta eri teollisuuden aloille. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat itseimevät pumput, itseimevät keskipakopumput ja hammaspyöräpumput.

Itseimevä keskipakopumppu: J

J -sarjan itseimevä keskipakopumppu on suunniteltu nesteensiirtoon eri teollisuuden käyttökohteisiin. Raskasrakenteiset pumpun pesät valmistettu valuraudasta, pronssista tai ruostumattomasta teräksestä. Helposti vaihdettavat kulutuslevyt valuraudasta, kumipinnoitetusta valuraudasta, pronssista tai ruostumattomasta teräksestä.

Tekniset tiedot:

  • Maks. kapasiteetti:                    5 – 1 200 m3/h
  • Nostokorkeus :                          5,5 – 108 m

Lataa esite

Varisco itseimevät pumput itseimevä keskipakopumppu

Itseimevä jätepumppu: ST-R

ST-R -sarjan itseimevät pumput soveltuvat jäteveden pumppausasemille, jäteveden ja teollisenveden puhdistukseen, kiintoainesuspensioita sisältävien nesteiden pumppaukseen tai viemäreiden ohivirtauksiin. Juoksupyörän ja mekaanisen tiivisteen tarkastus ja huolto on vaivaton suorittaa putkistoa tai pyörivää kokoonpanoa irroittamatta.

Tekniset tiedot:

  • Maks. kapasiteetti:                    10 – 600 m3/h
  • Nostokorkeus:                          1 – 35 m

Lataa esite

Varisco itseimevät pumput itseimevä pumppu

Variscon itseimevien keskipakopumppujen rakenne: liikkuvan juoksupyörän aiheuttama alipaine vetää pumppuun ilmaa (keltaiset nuolet), joka emulgoi pumpun pesässä olevan nesteen (siniset nuolet) kanssa. Neste-ilma -emulsio kulkeutuu imukammioon, missä ilma kevyempänä nousee ylös ja poistuu paineputken kautta, kun taas painavampi neste laskeutuu alas takaisin kiertoon. Kun kaikki ilma on poistunut imuputkesta, pumppu on ilmattu ja toimii kuten tavallinen keskipakopumppu. Pumppu toimii myös ilma-neste –seoksilla. Takaiskuventtiilillä on kaksi tehtävää: se estää imuputkea tyhjentymästä pumpun ollessa pysähdyksissä ja pitää pumpun sisällä imun käynnistymiseen tarvittavan määrän nestettä tilanteessa, jossa imuputki on vahingossa päässyt tyhjentymään. Paineputken tulee olla tyhjä, jotta imuputkesta tuleva ilma pääsee poistumaan sitä kautta.

Itseimevä pumppu, Variscon itseimevien jätepumppujen ominaisuuksia: nopea itseimu ilman takaiskuventtiiliä (kun pumppu on täynnä vettä, se imee automaattisesti maks. 7,5 metrin korkeudesta), kaksi puoliavointa siipijuoksupyörää pystyvät käsittelemään halkaisijaltaan 75 mm:n (3”) kokoisia kiintoaineita, etu- ja takakulutuslevyt on pinnoitettu öljynkestävällä kumilla (lukuun ottamatta mallia ST-R8)(tämä ominaisuus takaa tuoton ja imuominaisuudet ja lisää kulutusosien käyttöikää), etummainen kulutuslevy on tarvittaessa helppo säätää ulkopuolelta kulumisen tasaamiseksi, juoksupyörän ja mekaanisen tiivisteen tarkastus ja huolto helppo suorittaa putkistoa tai pyörivää kokoonpanoa irrottamatta, irrotettava pyörivä kokoonpano (koko yksikkö voidaan liu’uttaa pumpun takapuolelta ulos purkamatta pesää ja putkistoa), pumpun pesä voidaan huuhdella helposti vedellä ennen avaamista yläkannen ja tyhjennysyhteen kautta, laakereilla on kaksoissuojaus kaksoisöljykylvyn ansiosta; välitila johdettuna ilmakehään.